Afvallen met Yoghurtdieet

 

Het yoghurtdieet is een dieet dat zeer gerelateerd is aan het ziekenhuisdieet. In dit dieet zul je, zoals de naam al zegt, veel yoghurt eten. Doordat magere yoghurt een zeer goede werking heeft op het lichaam, zorg je ervoor dat je veel vet kunt gaan verbranden in kortere tijd. Op deze manier zul je dus snel gaan afvallen, en dat is dan ook het doel van dit dieet. Het yoghurtdieet richt zich volledig op veel gewichtsverlies in zo min mogelijk tijd, dus is het voedingspatroon hier ook echt op afgestemd. Je zult vrij weinig voeding binnenkrijgen gedurende de dag, maar toch zul je zonder hongergevoel de dag door komen, doordat er gebruik gemaakt wordt van de juiste voeding in het voedingspatroon.

Het yoghurtdieet bestaat uit zogeheten yoghurtdagen. Op deze dagen eet je veel yoghurt, en hierdoor zul je veel gewicht gaan verliezen. Let dus wel op dat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van magere yoghurt, omdat je hierdoor veel minder vet binnenkrijgt. Tijdens de eerste week van het yoghurtdieet heb je 7 yoghurtdagen. Op deze dagen krijg je in totaal twee liter magere yoghurt per dag binnen. Daarnaast mag je 200 gram mager vlees, zoals kippenvlees, 250 gram groene groenten en drie appels of sinaasappels. Dit moet je gedurende de dag verdelen, om zo te zorgen dat je drie gelijke maaltijden hebt.

Tijdens de tweede week van het yoghurtdieet neemt het aantal yoghurtdagen af. Je hebt nu vier yoghurtdagen en drie gewone dagen. Op de yoghurtdagen eet je nog gewoon hetzelfde als hierboven beschreven is. Op de gewone dagen gebruik je echter een geheel ander voedingspatroon. Op deze dagen eet je drie schaaltjes yoghurt, drie eieren, drie stuks fruit, 200 gram mager gehakt en 250 gram groenten. Wederom moet je deze over de drie maaltijden verspreiden, zodat je drie gelijke maaltijden hebt gedurende de dag.

De derde week van het yoghurtdieet bestaat uit 2 yoghurtdagen, waarna je 2 gewone dagen hebt. Hierna heb je nog 1 yoghurtdag, en eindig je met 2 gewone dagen. De voeding die je op deze dagen binnenkrijgt, die blijft gewoon hetzelfde, dus er verandert niet. Eventueel kun je af en toe wat bouillon drinken, om zout aan te vullen. Let echter wel op dat zout vocht vasthoudt, waardoor je dus minder snel zult gaan afvallen. Dit is altijd goed om in je achterhoofd te houden.

Zodra je in de laatste week van het yoghurtdieet aangekomen bent, is het tijd om bijna volledig van het yoghurtdieet af te stappen. Je hebt in de laatste week nog maar 1 yoghurtdag, en hierna is het afgelopen. Doordat het yoghurtdieet zoveel van het lichaam vergt, is het af te raden om het dieet langer dan vier weken achter elkaar te volgen. Neem eerst drie weken rust voordat je nogmaals vier weken het yoghurtdieet gaat volgen. Wanneer je dat doet, zorg je er in ieder geval voor dat je veel gezondheidsrisico’s vermijdt. Als je uiteindelijk het dieet goed gevolgd hebt, dan zul je merken dat je tot wel tien kilo verloren hebt in korte tijd, en dat is natuurlijk waar je het allemaal voor doet.