Verantwoorde (caloriearme) cocktails voor de feestdagen

Ben je tijdens de feestdagen op je tellen aan het letten met overeten? Heel goed! Maar als je van je diner toch iets feestelijks en speciaals wilt maken zonder de extra calorieën probeer dan deze feestelijke cocktails aan je gasten te serveren. Ze bevatten allemaal minder dan 200 calorieën! Netjes toch?

Rye’s Rain

Combineer 20ml Rey whiskey met 1,5 theelepel maple syrup, 40ml appelcider en het slap van een halve sinaasappel in de cocktailshaker en mix het goed voor je het in een martini glas schenkt. Garneer het met de schil van een sinaasappel.

Concord Martini

Vermeng 70ml druivensap met 30ml wodka, 30ml citroensap en een klein beetje peper in een cocktailshaker met wat ijs. Schud het en zeef het in een martiniglas.

Earl Grey Prosecco Sparkler

Vermeng in een sauspannetje ¼ kopje water met ¼ kopje suiker en een zakje Earl Grey totdat de suiker is opgelost. Doe 1,5 theelepel van het mengsel in een champagneglas en voeg 100ml prosecco toe en 60ml sap van een grapefruit. Serveer in een champagneglas met een takje rozemarijn als garnering.

Granaatappel mojito

Muddle 8 mintblaadjes met 20ml limoensap in een cocktailshaker. Voeg 100ml granaatappelsap en 20 ml witte rum toe en wat ijs. Schud het in de shaker en sijpel het over het ijs in een wijnglas. Vul het aan met club soda en een klein(!) scheutje donkere rum. Garneer het drankje met wat munt.