Snel afvallen en dieten

 
We kennen het allemaal: binnenkort heb je een feestje, een evenement of een bruiloft, maar je ziet er nog niet optimaal uit naar jouw gevoel. Het liefst zou je nog enkele pondjes aan , maar dit moet wel binnen twee weken gebeuren. Gelukkig is hier een oplossing voor, omdat snel afvallen mogelijk is. Het is wel flink doorzetten gedurende de twee weken, maar je zorgt er wel voor dat je hierdoor veel gewicht kunt gaan verliezen in korte tijd. Het is hierbij belangrijk dat je gemotiveerd aan de slag gaat met voeding en met sporten, omdat dit de kernstenen zijn op weg naar het behalen van een lager gewicht in korte tijd.

Als je snel afvallen wilt, dan is het allereerst handig om jouw gehele voedingspatroon om te gooien. Schrap alle ongezonde voeding, zoals koekjes, chips, en alle ongezonde dranken, zoals frisdrank en fruitdranken. Het is slim om voor jezelf een voedingspatroon op te stellen waarbij je gebruikmaakt van drie gestructureerde maaltijden per dag. Deze maaltijden zijn het ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, omdat dit de basis is voor jouw dag. Wanneer je te weinig eet tijdens het ontbijt, dan zul je dit gedurende de gehele dag merken in de vorm van een vervelend hongergevoel. Eet dan ook genoeg tijdens het ontbijt. Neem een bakje kwark, een stuk fruit en twee volkoren boterhammen met mager vlees of magere kaas. Door te kiezen voor dergelijke voeding, zul je genoeg voeding eten tijdens het ontbijt, om zo het hongergevoel gedurende de dag te voorkomen. Daarnaast zul je dankzij deze voeding ook snel afvallen, omdat deze voeding weinig suikers en koolhydraten bevat.
De middagmaaltijd moet ook goed samengesteld worden, omdat dit de maaltijd is om alle stoffen in het lichaam weer aan te vullen. Zorg dan ook dat je groene groenten verwerkt in jouw middagmaaltijd. Maak bijvoorbeeld een salade met een krop sla, een tomaat, wat komkommer en een klein beetje olijfolie. Je kunt dit binnen enkele minuten bereiden, en het is ook nog eens zeer gemakkelijk en smaakvol. Er kan ook gekozen worden voor het bereiden van twee tot drie eieren. Gekookte eieren zijn hierbij de beste optie die past bij snel afvallen.

Voor de avondmaaltijd is het ook handig om deze gestructureerd op te maken, om zo snel afvallen te kunnen garanderen. Eet hierbij ook alleen maar groene groenten, en combineer dit met mager vlees, zoals kippenvlees of magere gehakt. Eet geen pasta, rijst of aardappelen, omdat deze boordevol koolhydraten zitten. Dit is niet goed wanneer je snel afvallen wilt, dus kun je deze beter maar helemaal uit jouw voedingspatroon gaan halen.

Wanneer je dit gedurende twee weken volhoudt, dan zul je merken dat je snel afvallen gaat. Je verliest steeds meer kilo’s, en uiteindelijk is het toch mogelijk om dat jurkje of dat pak dat je zo graag wilde dragen te passen. Je merkt dat jouw harde werken en discipline zich uitbetaald hebben in de vorm van een slanker lichaam, dus je kunt vol zelfvertrouwen naar dat feestje.