Makkelijk je ren-sessies weer oppakken

Voldoende sporten is minstens zo belangrijk als een gezonde voeding om af te vallen. Heb je nou tijdens de feestdagen wat rensessies gemist? Of misschien heel veel? Neem dan kleine stapjes om weer helemaal terug in je routine te komen. Veel mensen zijn geneigd er gelijk weer hard tegenaan te gaan, maar als je conditie wat minder is na die pauze ontmoedigd dat je misschien. Begin dus klein en werk terug naar die mijlpaal van voor de feestdagen.

Tip 1. Bouw je conditie langzaam op

Begin een met wat cardio voordat je de buitenlucht in gaat. Probeer je spieren eens een goed halfuur per dag non-stop te trappen op de fiets om je conditie weer wat op te bouwen. Je zult merken dat het fietsen je steeds gemakkelijker af gaat.

Tip 2. Halfjes rennen

Als een afstand van 15 kilometer op de fiets je gemakkelijk af gaat, kun je beginnen met een kleine 3 kilometer per week. Rustig aan op je eigen tempo. Probeer vervolgens elke week de afstand te vergroten met 10 procent. Voeg ook steeds meer dagen toe aan je schema tot je weer helemaal terug bent op je oude level.

Tip 3. De eerste maand

Ren je eerste maand rustig aan en neem kleine stappen. Wissel je rensessies af met cardio oefeningen voor variatie.